tiistai 17. helmikuuta 2015

Kun pullasta tuli tuutti

En ole oikein koskaan ollut varsinaisen laskiaispullan ystävä. En myöskään ole peruspullan ystävä, vaan lempparini onkin korvapuusti! Laskiaispullassa minulla jää aina puolet syömättä, koska ensinnäkään sitä ei voi syödä sotkematta ja toisekseen, kun hillo ja kermavaahto on syöty niin se itse pulla on tylsän makuinen! :D

Törmäsin tässä männä päivänä blogia lukiessa erääseen herkullisen näköiseen ohjeeseen, tuuttipullaan! Kuvat näyttivät niin herkulliselta, että tätä oli pakko päästä testaamaan. Koska herkuttelen vain kerran viikossa, niin oli odotettava viikonlopun yli. Tänään, vapaapäivänäni päätin leipoa ja pitää herkkupäivän. Ja kyllä kannatti! Nämä on hauskoja tehdä ja helppojakin. Ja on muuten parempia kuin perinteinen laskiaispulla. Täytin näihin kermaa sekä mansikka- että vadelmahilloa. Itse tykkään enemmän mansikasta :P

Tein tähän itse puolen litran pullataikinan. En ala tähän sen ohjetta kirjoittamaan, koska voitte kurkata sen tästä!

Tässäpä pieni katsaus kuinka nämä syntyivätkään:

Ensin kaulin taikinasta levyn..


ja sitten tein pizzaleikkurilla suikeleita. Yhteensä tuli 20.

Tämän jälkeen suikaleet kääritään foliotötteröiden päälle. (Tee foliotötteröt etukäteen valmiiksi)



Tekijänsä näköisiä :D Tämän jälkeen voitele kananmunalla ja laita raesokeri.

Kun pullat on tulleet uunista, anna niiden jäähtyä kunnolla ennen kuin poistat folion.


Jäähtymisen jälkeen laita lusikan avulla hillo ympäri "seiniä" ja pursottimella kerma. 





Ja sitten nauttimaan! NAM!

♥: nunnu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti